menu tablet Greece

μενου σε ταμπλετ

ηλεκτρονικός κατάλογος μενου εστιατορίων

tablet menu restuarant

ψηφιακός κατάλογος εστιατορίου εστιατορίων ταβέρνας καφέ μπαρ

ηλεκτρονικός κατάλογος εστιατορίου εστιατορίων ταβέρνας καφέ μπαρ

μενου android greece ελλάδα

menu android greece ελλάδα

menu ipad greece ελλάδα

Tablet menu Greece ελλάδα

Τα Tablet PC είναι υπολογιστές, οι οποίοι λειτουργούν συνήθως χωρίς πληκτρολόγιο. Η εισαγωγή δεδομένων πραγματοποιείται μέσω ειδικού μολυβιού ή των δακτύλων. Μοιάζουν με τα Laptop. Υπάρχουν διάφοροι τύποι Tablet PC. Οι περισσότεροι παρέχουν τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο. Τα Tablet PC, όπως και οι υπόλοιποι υπολογιστές, απαιτούν την ύπαρξη κάποιου λειτουργικού συστήματος.
Το Tablet PC είναι στην ουσία ένας φορητός υπολογιστής, ο οποίος αποτελείται μόνο από μια οθόνη. Το Tablet PC δεν διαθέτει πληκτρολόγιο ούτε Touchpad, ενώ ο χειρισμός του γίνεται απευθείας μέσω της οθόνης. Το βάρος μιας τέτοιας συσκευής κυμαίνεται στο ενάμισι κιλό. Η οθόνη της είναι δέκα ιντσών.
Το Tablet PC αποτελεί έναν πλήρη ηλεκτρονικό υπολογιστή με ενσωματωμένα ηχεία, σκληρό δίσκο, εσωτερική μνήμη, κάρτα βίντεο, κάρτα ήχου, συσσωρευτή, υποδοχές USB και σύνδεση δικτύου. Αρκετά συχνά, τα Tablet PC έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν κάρτες μνήμης, όπως είναι αυτές των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.
Τα Tablet PC διαθέτουν συνήθως κάποια ψηφιακή σύνδεση DVI ή αναλογική σύνδεση VGA, έτσι ώστε να μπορούν να συνδεθούν σε κάποια οθόνη.
Για λόγους εξοικονόμησης χώρου, τα Tablet PC δεν διαθέτουν συνήθως μονάδα εγγραφής DVD. Για την εγγραφή DVD θα χρειαστεί ενδεχομένως να χρησιμοποιήσετε κάποια εξωτερική συσκευή εγγραφής DVD.Τα Tablet PC διατίθενται συνήθως στη μορφή Convertible. Η λειτουργικότητά τους αντιστοιχεί σε αυτήν ενός Notebook. Το Convertible διαθέτει και πληκτρολόγιο. Η οθόνη του μπορεί να περιστραφεί κατά 180 μοίρες. Μπορεί να διπλωθεί με την οθόνη προς τα πάνω και το πληκτρολόγιο από κάτω, έτσι ώστε να μη φαίνεται, ενώ ο χειρισμός της συσκευής μπορεί να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω ενός εργαλείου εισαγωγής, όπως είναι ένα ειδικό μολύβι. Ωστόσο, τα Convertible είναι σχετικά βαρύτερα και με μεγαλύτερο πάχος, λόγω του ενσωματωμένου πληκτρολογίου.
Το Slate αποτελεί άλλον έναν τύπο Tablet PC. Δεν διαθέτει πληκτρολόγιο. Η δομή του είναι σχετικά συμπαγής και το βάρος του μειωμένο. Τα Slate σάς παρέχουν εξαιρετικά μεγάλη ευελιξία, καθώς μπορείτε να τα μεταφέρετε άφοβα για να εκτελείτε τις εργασίες σας καθοδόν.
Οι Hybride, δηλαδή οι μικτοί τύποι, συνδυάζουν ιδιότητες των Convertible και των Slate. Το πληκτρολόγιο μπορεί είτε να εξαφανιστεί κάτω από την οθόνη είτε να αποσυνδεθεί ακόμη και πλήρως. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει μόνο τρία μοντέλα Hybride στην αγορά. Όλα τους ήταν της εταιρίας Compaq/HP (TC1000, TC1100 και Compaq Concerto). Ωστόσο, η παραγωγή τους έχει σταματήσει πλέον.
Ultra Mobile PC, εν συντομία UMPC, ονομάζονται οι φορητοί μικροϋπολογιστές. Είναι ελάχιστα μεγαλύτεροι από ένα PDA,Tablet-PC ενώ ο χειρισμός τους πραγματοποιείται μέσω δακτύλων ή ενός ειδικού μολυβιού.Για να μπορέσει το Tablet PC να συνδεθεί στο διαδίκτυο, διαθέτει ενσωματωμένο WiFi.
Ορισμένα Tablet PC διατίθενται με Bluetooth, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου.Για να χρησιμοποιηθεί η οθόνη αφής ενός Tablet PC θα πρέπει να διαθέτει κάποιο λειτουργικό σύστημα που να υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία. Για αυτή τη χρήση έχουν αναπτυχθεί μεταξύ άλλων, τα Windows XP Tablet PC Edition, Windows Vista και Windows 7.Κατασκευαστές.Acer, Apple, Archos, Dell, Fujitsu, GigaByte, Gooroo, Hewlett-Packard, IBM, Lenovo, Motion Computing, Nexoc, PaceBlade, Panasonic, Samsung, Toshiba.
Διάλεξε το tablet που ταιριάζει στις ανάγκες σου!
WiFi / Ψυχαγωγία: Θέλεις να έχεις το Internet στα χέρια σου και να σερφάρεις όλη μέρα, να βλέπεις ό,τι νέο κυκλοφορεί, να διαβάζεις ειδήσεις, να διασκεδάζεις με τις αγαπημένες σου εφαρμογές ή να ελέγχεις τα email σου μέσω ελεύθερων ασύρματων δικτύων; Εδώ που τα λέμε δε ζητάς και πολλά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα tablet με υποστήριξη WiFi. Αν και πλέον όλες οι συσκευές διαθέτουν τη λειτουργία αυτή, αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να διαλέξεις αυτή που καλύπτει τις δικές σου ανάγκες, χωρίς περιττές τεχνολογίες που αυξάνουν το κόστος.
Internet on the Go: Είσαι όλη μέρα εκτός σπιτιού, αλλά θέλεις να έχεις άμεση πρόσβαση στο internet ανά πάσα στιγμή; Τότε η επιλογή ενός tablet με δέκτη 3G ή 4G είναι μονόδρομος, καθώς συνδυάζοντας το με σύνδεση Wind, θα έχεις internet παντού με τις πιο οικονομικές προτάσεις τις αγοράς. Επίσης, λόγω της συχνής μεταφοράς, καλό είναι το tablet να μην ξεπερνά τις 9.7 ίντσες, για να μπορείς να το αποθηκεύεις εύκολα στη τσάντα ή ακόμα και στη τσέπη σου.
Gaming: Είσαι Gamer; τότε το tablet σου πρέπει να είναι το καλύτερο! Οι εταιρείες παιχνιδιών πλέον επενδύουν σημαντικά στη τελειοποίηση των παιχνιδιών για φορητές συσκευές, οπότε και οι απαιτήσεις αυξάνονται. Ιδανικά, ένα τερταπύρηνο tablet, με τουλάχιστον 1GB Ram, οθόνη άνω των 10 ιντσών και ικανοποιητικό αποθηκευτικό χώρο για ατελείωτο download, είναι η ιδανική επιλογή για να τα έχεις όλα.
Επαγγελματική Χρήση: Εάν είσαι επαγγελματίας, τότε σίγουρα θα χρειαστείς 3 βασικά πράγματα από το tablet σου: διπύρηνο ή τετραπύρηνο επεξεργαστή για μην αργεί καθόλου ακόμη και με πολλά προγράμματα ταυτόχρονα ανοιχτά (multitasking), δέκτη 3G ή 4G για 24ωρη πρόσβαση στο Internet από παντού, και μικρό μέγεθος οθόνης για εύκολη μεταφορά και μεγαλύτερη χρηστικότητα! Βέβαια, αν το μεγάλο μέγεθος οθόνης δεν σε πειράζει, μπορείς να βρεις και συσκευές που υπερβαίνουν τις 10 ίντσες!
Εκπαίδευση: Είσαι γονιός που θέλει την πιο εξελιγμένη μέθοδο ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για το παιδί του; Ευτυχώς και για τους δύο, υπάρχουν τα παιδικά tablet. Για να μπορούν οι μικροί φίλοι της τεχνολογίας να μαθαίνουν διασκεδάζοντας μέσα από μια πλειθώρα εφαρμογών, παιχνιδιών και ηλεκτρονικών βιβλίων, αλλά και εσύ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο χάρη στις λειτουργίες γονικού ελέγχου και φιλτραρίσματος περιεχομένου.
Αμέτρητες εφαρμογές για όλα τα tablets!
Ένα tablet είναι τόσο έξυπνο όσο οι εφαρμογές του, ωστόσο δεν χρειάζεται να ανησυχείς αφού πλέον όλα τα νέα μοντέλα έχουν πρόσβαση σε μία τεράστια γκάμα εφαρμογών, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών, εντελώς δωρεάν! Μάλιστα, και τα τρία λειτουργικά συστήματα (iOS, Android και Windows 8) περιλαμβάνουν ηλεκτρονικά καταστήματα χάρη στα οποία μπορείς να επιλέξεις και να εγκαταστήσεις εφαρμογές κατευθείαν από τα tablets, χωρίς δηλαδή να απαιτείται η μεσολάβηση υπολογιστή.apple app Ξεκινώντας από τα iPad, υπάρχει το App Store από το οποίο μπορείς εύκολα και γρήγορα να αποκτήσεις πρόσβαση σε παραπάνω από ένα εκατομμύριο εφαρμογές. Υπάρχουν κατηγορίες, θεματικές ενότητες και charts και γενικότερα η όλη εμπειρία χρήσης είναι εξαιρετική και πάνω απ' όλα φιλική προς τους νέους χρήστες.
Πολύ καλή είναι και η εικόνα του Google Play της αντίστοιχης υπηρεσίας της Google για τα Android tablets. Στη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών χρειάζεται όμως προσοχή, καθώς κάποια λίγα Android tablets δεν παρέχουν πρόσβαση στο Google Play, οπότε ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών είναι σημαντικά μικρότερος. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η συντριπτική πλειονότητα των Android tablets υποστηρίζει 100% το Google Play.
Αναφορικά με τα Windows tablets που πλέον τρέχουν την έκδοση Windows 8, έχουν πρόσβαση σε μία αντίστοιχη υπηρεσία, το Windows Store. Το περιβάλλον της είναι πολύ εύχρηστο και λειτουργικό. Παρόλο που ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών είναι συγκριτικά περιορισμένος, το συγκεκριμένο Store ανεβαίνει με εντυπωσιακούς ρυθμούς!
Τα tablets στις ημέρες μας είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές διαθέτουν τουλάχιστον ένα μοντέλο στην γκάμα τους. Η φημολογία, αλλά και ο τρόπος που η αγορά κινείται θέλει στο άμεσο μέλλον – δηλαδή μέσα στους επόμενους μήνες – να δούμε αρκετά νέα μοντέλα αλλά και νέους κατασκευαστές να προστίθενται σε εκείνους που διαθέτουν τουλάχιστον ένα tablet στη γκάμα τους. Το δημοφιλέστερο εμπορικά tablet είναι το iPad της Apple αλλά μην φανταστείτε ότι το iPad με την κυκλοφορία του το 2010 δημιούργησε την κατηγορία. Η ιστορία των tablet είναι σχετικά παλιά υπόθεση μιας και η Microsoft είχε ανακοινώσει προδιαγραφές για τα πρώτα tablet ήδη από το 2001.Tablet είναι οι συσκευές με οθόνη αφής η οποία έχει διαγώνιο τουλάχιστον 7 ίντσες και μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 11 ίντσες.Τυπικά χαρακτηριστικά για ένα tablet σήμερα είναι το χαμηλό βάρος που κυμαίνεται – ανάλογα με το μέγεθος – από σχεδόν μισό κιλό μέχρι και 1 κιλό, η δυνατότητα σύνδεσης στο internet μέσω Wi-Fi δικτύου και σε αρκετές περιπτώσεις μέσω δικτύου 3G ή και 4G. Πολλά μοντέλα διαθέτουν ενσωματωμένες κάμερες στην πίσω ή και στην εμπρός πλευρά δίνοντας έτσι δυνατότητα λήψης φωτογραφιών αλλά και εγγραφής video, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλής λειτουργία είναι η ανάγνωση βιβλίων και περιοδικών τα οποία κυκλοφορούν σε ηλεκτρονική μορφή.Ένας υπολογιστής ταμπλέτα ή Tablet είναι ένας φορητός υπολογιστής ή προσωπικός ψηφιακός βοηθός και είναι σε μέγεθος μεγαλύτερο από ένα κινητό τηλέφωνο, ενσωματωμένο σε μια επίπεδη οθόνη αφής και κυρίως λειτουργεί αγγίζοντας την οθόνη αντί να χρησιμοποιεί ένα φυσικό πληκτρολόγιο. Χρησιμοποιεί συχνά την οθόνη σαν εικονικό πληκτρολόγιο, μια παθητική γραφίδα η μια ψηφιακή πένα. Ο όρος μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε μια ποικιλία μορφές παραγόντων που διαφέρουν ως προς τη θέση της οθόνης σε σχέση με το φυσικό πληκτρολόγιο. Το τυποποιημένο έντυπο αυτό, που ονομάζεται πλάκα, η οποία δεν διαθέτει ενσωματωμένο πληκτρολόγιο, αλλά έχει την δυνατότητα να συνδεθεί με ένα ασύρματο σύνδεσμο ή μια θύρα USB.Παραδείγματα του υπολογιστή ταμπλέτα προέρχονται από τον 19ο και τον 20ο αιώνα, κυρίως ως πρότυπα και ιδέες, περίοπτη θέση, το Dynabook του Alan Kay το 1968. Οι πρώτες εμπορικά φορητές ηλεκτρονικές συσκευές που βασίζονται στην ιδέα εμφανίστηκαν στο τέλος του 20ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000 η Microsoft επιχείρησε μια σχετικά αποτυχημένη σειρά προϊόντων με το Microsoft Tablet PC, σε μια εξειδικευμένη αγορά όπως νοσοκομεία και επιχειρήσεις εξωτερικού. Το 2010, η εταιρεία Apple κυκλοφόρησε με το iPad, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία οθόνης αφής παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται στο έδαφός τους από το iPhone που έγινε το πρώτο κινητό ταμπλέτα υπολογιστής με την επίτευξη παγκόσμιας εμπορικής επιτυχίας που είχε.
Πέραν του ότι έχει πλέον τις δυνατότητες ενός προσωπικού υπολογιστής, οι υπολογιστές ταμπλέτες που αγοράζονται κατά τα τελευταία έτη περιλαμβάνουν και : ασύρματη περιήγηση στο Διαδίκτυο Internet, έχει τις δυνητικές λειτουργίες του κινητού τηλεφώνου, με την πλοήγηση GPS,την φωτογραφική μηχανή και τις λειτουργίες βίντεο,το βάρος τούς είναι μικρό και ζυγίζουν περίπου δύο ή τρία κιλά και τυπικά έχουν διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους από τρεις έως δέκα ώρες. Με πολλούς τρόπους ο φορητός υπολογιστής και τα smartphone πλησιάζουν στα χαρακτηριστικά τους.Ο υπολογιστής ταμπλέτα(tablet) και το σχετικό ειδικό λογισμικό λειτουργίας του είναι ένα παράδειγμα της πληροφορικής τεχνολογίας, και ως εκ τούτου στην ανάπτυξη των δισκίων που έχει βαθιές ιστορικές ρίζες. Ηλεκτρικές συσκευές με δεδομένα εισόδου και εξόδου σε επίπεδη οθόνη πληροφοριών υπήρχαν ήδη από το 1888 με την telautograph. Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα έχουν δημιουργηθεί πολλές συσκευές με αυτά τα χαρακτηριστικά ideated , όπως και σχεδιαγράμματα , πρωτότυπα ή εμπορικά προϊόντα , με το Dynabook το 1968 έτσι ώστε να είναι ένας πνευματικός πρόδρομος των δισκίων και των φορητών υπολογιστών. Εκτός από τα πολλά ακαδημαϊκά και ερευνητικά συστήματα, υπήρχαν και αρκετές επιχειρήσεις με προϊόντα του εμπορίου τη δεκαετία του 1980. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000 η Microsoft προσπάθησε να καθορίσει με τη Microsoft Tablet PC το δισκίο προσωπικός υπολογιστής ως έναν φορητό υπολογιστή για την εργασία στον τομέα των επιχειρήσεων, αν και οι συσκευές τους δεν κατόρθωσαν να επιτύχουν την ευρεία χρήση, κυρίως λόγω των τιμών αλλά και τη χρηστικότητα των προβλημάτων που παρουσίασαν. Τον Απρίλιο του 2010 η εταιρεία Apple Inc κυκλοφόρησε το μοντέλο iPad ,στο οποίο είναι ένας υπολογιστής ταμπλέτα (tablet) με έμφαση στα μέσα ενημέρωσης πέτυχε την κατανάλωση και τον καθορισμό μιας νέας κατηγορίας συσκευών ως προς τους καταναλωτές για το επόμενο έτος.
Ο πιο επιτυχημένος υπολογιστής ταμπλέτα ( tablet) είναι της εταιρείας Apple το iPad χρησιμοποιώντας το iOSως λειτουργικό σύστημα καιστην συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι όπως : της εταιρείας Samsung Tab Galaxy , συνεχίζοντας τις πλέον κοινές τάσεις προς την multi-touch και άλλα χαρακτηριστικά φυσικής διεπαφής χρήστη , καθώς και μνήμη flashsolid-state drives αποθήκευσης , επιπλέον το πρότυπο εξωτερικού USB και Bluetooth,αλλά και το πληκτρολόγιο μπορεί συχνά να χρησιμοποιούνται. Τις περισσότερες φορές το λειτουργικό σύστημα που τρέχει στον υπολογιστή ταμπλέτα (κανείς δεν βασίζεται στην παραδοσιακή του Windows / x86 αρχιτεκτονική PC) είναι παρόμοιο με το Unix λειτουργικό σύστημα, όπως ο Δαρβίνος , το Linux ή QNX . Μερικοί έχουν 3G κινητής τηλεφωνίας δυνατότητες. Σε παραίτηση από το x86 προϋπόθεση (απαραίτητη προϋπόθεση της συμβατότητας των Windows, οι περισσότεροι υπολογιστές ταμπλέτα tablet που κυκλοφόρησαν μετά τα μέσα του-2010 χρησιμοποιούσαν μια έκδοση της αρχιτεκτονικής ARM επεξεργαστή για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας σε σχέση με το βάρος της μπαταρίας, μέχρι τώρα χρησιμοποιούνται σε φορητές συσκευές όπως MP3 players και κινητά τηλέφωνα. Ειδικά με την εισαγωγή της οικογένειας ARM Cortex , η αρχιτεκτονική αυτή είναι πλέον αρκετά ισχυρή για εργασίες όπως η περιήγηση στο διαδίκτυο , ελαφρές εργασίες παραγωγής και των τυχερών παιχνιδιών. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των υπολογιστών tablet που δεν βασίζονται στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική του υπολογιστή είναι ότι η κύρια πηγή λογισμικό 3ο μέρος για αυτές τις συσκευές τείνει να είναι μέσω της σε απευθείας σύνδεση διανομή , παρά τις πιο παραδοσιακές μεθόδους κουτί λογισμικού ή απευθείας πωλήσεις από τους προμηθευτές λογισμικού. Οι πηγές αυτές, γνωστές ως "καταστήματα app", παρέχει κεντρικούς καταλόγους του λογισμικού τόσο από 1ο και 3ο μέρη, και επιτρέπουν με "ένα κλικ" στο λογισμικό της συσκευής για αγορά, εγκατάσταση, και ενημερώσεις.Επιταχυνσιόμετρο : Ένα επιταχυνσιόμετρο είναι μια συσκευή που ανιχνεύει τις φυσικές κινήσεις του δισκίου. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία στη χρήση από τα δισκία και που δεν έχουν κατ 'ανάγκη μια σταθερή κατεύθυνση της χρήσης. Το επιταχυνσιόμετρο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση του προσανατολισμού της ταμπλέτας σε σχέση με το οριζόντιο επίπεδο, αλλά μπορεί επίσης να ανιχνεύσει κίνηση του δισκίου, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτική διεπαφή ελέγχου για το λογισμικό μιας ταμπλέτας.
Ατμοσφαιρικό φως και αισθητήρες εγγύτητας: είναι επιπλέον " αισθήσεις ", που μπορούν να παρέχουν έλεγχο εισόδου για το δισκίο.
Δίσκου αποθήκευσης: Μεγάλες πινακίδες χρησιμοποιούν δίσκους αποθήκευσης παρόμοια με φορητούς υπολογιστές, ενώ τα μικρότερα τείνουν να χρησιμοποιούν δίσκους παρόμοια με MP3 players ή έχουν επί του σκάφους μνήμη flash. Επίσης συχνά έχουν θύρες για αφαιρούμενα μέσα αποθήκευσης, όπως Secure Digital κάρτες. Λόγω της φύσης της χρήσης των δισκίων, στερεάς κατάστασης της μνήμης είναι συχνά προτιμότερη λόγω της καλύτερης αντίστασης στη ζημία κατά την κίνηση.
Ασύρματο: Επειδή τα δισκία από το σχεδιασμό είναι σαν φορητός υπολογιστής, οι ασύρματες συνδέσεις είναι λιγότερο περιοριστικά για την κίνηση από ενσύρματες συνδέσεις. Wi-Fi σύνδεση έχει γίνει πανταχού παρούσα στις ταμπλέτες. Bluetooth χρησιμοποιείται συνήθως για τη σύνδεση περιφερειακών και για την επικοινωνία με τις τοπικές συσκευές στη θέση του ενσύρματου USB σύνδεση .
3D :. Μετά από το κινητό τηλέφωνο, υπάρχουν και 3D δισκία πλάκα με διπλό φακό στο πίσω μέρος της ταμπλέτας και παρέχονται επίσης με μπλε-κόκκινο γυαλιά.
Σταθμός σύνδεσης : Μερικά νεότερα δισκία προσφέρουν ένα προαιρετικό σταθμό σύνδεσης που διαθέτει ένα πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY μεγέθους και θύρα USB, παρέχοντας τόσο φορητότητα και ευελιξία.Οι υπολογιστές ταμπλέτα ( Tablet) βρίσκονται σε μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών, που σήμερα κυμαίνονται από tablet PCs μέχρι και PDA Γράφοντας σε πλάκα με σφουγγάρι (~ 1950) Ο Σχιστόλιθος των υπολογιστών, είναι ενας υπολογιστής tablet χωρίς το ειδικό πληκτρολόγιο αλλά με το άγγιγμα της οθόνης αφής του για την εισαγωγή κειμένου, οι χρήστες βασίζονται στην αναγνώριση χειρόγραφου, αγγίζοντας ένα πληκτρολόγιο επί της οθόνης χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά ή μια γραφίδα , ή χρησιμοποιώντας ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο που συνήθως μπορεί να συνδεθεί μέσω μιας ασύρματης ή USB σύνδεσης. Ο Σχιστόλιθος στους υπολογιστές, ενσωματώνει συνήθως (8,4 έως 14,1 εκατοστά inches/21-36) σε LCD οθόνες και είναι δημοφιλής σε κάθετες αγορές , όπως η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση, η φιλοξενία, η αεροπορία (πιλοτική τεκμηρίωση και χάρτες) και στον τομέα της εργασίας. Οι απαιτήσεις στον τομέα της εργασία , απαιτούν συνήθως έναν υπολογιστή tablet που έχει στιβαρή προδιαγραφή και να εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής με την αντίσταση της θερμότητας,της υγρασίας, και την μείωση στην ζημία των κραδασμών.
Το Φυλλάδιο των υπολογιστών είναι η διπλή οθόνη αφής στους υπολογιστές tablets στο οποίο διπλώνουν σαν ένα βιβλίο. Οι υπολογιστές είναι τυπικά εξοπλισμένοι με βιβλιάριο multi-touchστην οθόνη και με τις δυνατότητες αναγνώρισης γραφής του στυλό. Έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθούν ως συσκευές με ψηφιακό σχεδιασμό ημέρας , σερφάρισμα στο Internet , οι σχεδιαστές του έργου, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, και για οθόνες βίντεο, ζωντανή τηλεόραση, και e-ανάγνωση.
Τα μετατρέψιμα στους φορητούς υπολογιστές έχουν ένα σώμα με βάση και ένα συνημμένο πληκτρολόγιο. Θα μοιάζουν περισσότερο με σύγχρονα laptops, και είναι συνήθως βαρύτερα και μεγαλύτερα από ό, τι οι πλάκες.
Συνήθως, η βάση του μετατρέψιμου αποδίδει στην οθόνη σε ένα ενιαίο κοινό που ονομάζεται , περιστρεφόμενη άρθρωση ή εκ περιτροπής μεντεσέ. Η κοινή επιτρέπει στην οθόνη να περιστρέφεται κατά 180 ° και διπλώνει προς τα κάτω πάνω στο πληκτρολόγιο για να παρέχει μια επίπεδη επιφάνεια γραφής. Αυτό το σχέδιο, αν και είναι η πιο συνηθισμένη, δημιουργεί ένα φυσικό σημείο αδυναμίας για το φορητό υπολογιστή. Μερικοί κατασκευαστές έχουν προσπαθήσει να ξεπεράσουν αυτά τα αδύνατα σημεία. Η Panasonic Toughbook 19, για παράδειγμα, διαφημίζεται ως πιο ανθεκτικό φορητό μετατρέψιμο. Η Panasonic ανακοίνωσε την Toughpad , με νερό και χτυπήματα ταμπλέτα Android. Ένα μοντέλο από την Acer (το TravelMate C210) έχει συρόμενο σχεδιασμό με τον οποίο η οθόνη διαφάνειας να είναι πάνω από την πλάκα, η θέση και οι κλειδαριές να παρέχουν σε λειτουργία τον φορητό υπολογιστή. Συρόμενες οθόνες παρουσιάστηκαν στην CES το 2011. Το πρώτο προϊόν που χρησιμοποιήθηκε είναι το Samsung PC7 Συρόμενα Series με μια ταμπλέτα με το υλικό Intel Atom και μια μοναδική συρόμενη οθόνη που επιτρέπει στο προϊόν να χρησιμοποιηθεί ως ένα laptop ή tablet πλάκα όταν η οθόνη είναι κλειδωμένη και στη θέση οπου καλύπτει το σύνολο του πληκτρολογίου .Η ιδέα δεν έχει ακόμη αποδείξει την αξιοπιστία της, αλλά έχει ως στόχο να συνδυάσει τις αρετές των tablet PCs με αυτά των φορητών υπολογιστών. Επίσης, παρουσιάστηκε και η επερχόμενη Inspiron Duo από την Dell, η οποία να περιστρέφεται η οθόνη οριζόντια, όταν άνοιξει.
Δύο κύριες κατηγορίες αρχιτεκτονικής υπολογιστών ανταγωνίζονται στην αγορά το δισκίο x86 και ARM αρχιτεκτονική .Η x86, συμπεριλαμβανομένων των x86-64 , είναι δημοφιλές στο Tablet PC, λόγω της χρήσης του σε φορητούς υπολογιστές που μπορούν να μοιράζονται κοινό λογισμικό και υλικό στο οποίο μπορεί να τρέξει μια έκδοση των Windows . Υπάρχουν όμως επίσης μη-PC που βασίζονται σε x86 δισκία όπως JooJoo και το ARM να κερδίζει σε δημοτικότητα μετά την επιτυχία του iPad. Το ARM έχει περισσότερη δύναμη και είναι πιο αποδοτικό από πλευράς κόστους για φορητούς υπολογιστές και κερδίζει επίσης την δημοτικότητα από άλλους κατασκευαστές όπως η Samsung με το Galaxy Tab, που λειτουργεί με το Android.

Αν μου έλεγε κάποιος πριν από μια πενταετία-εξαετία ότι θα κυκλοφορούσαν τόσα set menus στην Αθήνα, μάλλον θα δυσκολευόμουν να το πιστέψω. Έχω παρακολουθήσει αρκετές προσπάθειες των εστιατορίων να «ψήσουν» τους πελάτες τους να ακολουθήσουν –πράγμα αρκετά συνηθισμένο σε πολλές χώρες του εξωτερικού– προδιαγεγραμμένη πορεία στην παραγγελία τους^ στην πλειονότητά τους πήγαν στράφι. Με εξαίρεση τα menu degustation στα γκουρμέ εστιατόρια, τα οποία όμως απευθύνονταν σε ένα προπονημένο στην εν λόγω πρακτική κοινό, και κάποια διάσημα menu fix όπως αυτά του πειραιώτικου «Βασίλαινα», της «Ρένας της Φτελιάς», του «Βαρούλκου», ή την ιδιαίτερη περίπτωση του «Ελαίας Γη» στην Πολιτεία, το οποίο καθιέρωσε ένα πληθωρικό μενού-παρέλαση ελληνικών πιάτων το οποίο είναι από την πρώτη του μέρα το σήμα κατατεθέν του. Άντε και κάνα combo στα «Goody's» και τα «McDonalds». Δυσκολεύτηκε να γίνει συνήθεια το μενού. Τα βρήκε σκούρα. Σκόνταφτε στο ότι κάποιοι, κι είναι λογικό, θεωρούσαν ότι τους το επιβάλλουν («σιγά μη μου πουν τι θα φάω» style ) και αυτή η αίσθηση λειτουργούσε ανασταλτικά, ακόμη και αν αυτό σήμαινε ότι θα πλήρωναν στο τέλος περισσότερα. Άλλοι προτιμούσαν το –χαρακτηριστικό της ελληνικής κουλτούρας φαγητού– «όλα στη μέση». Ο «Μilos», ας πούμε, όταν ξεκίνησε πριν από χρόνια το οικονομικό –τεσσάρων πιάτων– μεσημεριανό μενού του (πλέον ισχύει μεσημέρι-βράδυ και κοστίζει € 27,45 ), ήταν σχεδόν extremer. Χρειάστηκε κάποιο χρόνο για να αποκτήσει σταθερό κοινό.
Ορισμένες προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση ευοδώθηκαν σε κάποιο βαθμό, η μεγάλη αλλαγή όμως ήρθε όταν οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν τα οικονομικά τους. Το μενού επανεμφανίστηκε ως οικονομική πρόταση συντονισμένη με την εποχή και, υπό τη νέα οπτική, το κλίμα άρχισε σταδιακά να αλλάζει. Στο τραπέζι έπεσε πληθώρα μενού, τριών ή τεσσάρων πιάτων, τα οποία –μετά τα συνεχή… δελτία θυέλλης– χαμήλωναν όλο και περισσότερο το κόστος. Είναι ενδεικτικό ότι στο «Kuzina» στο Θησείο μπορείς να επιλέξεις αυτήν τη στιγμή τρία πιάτα με € 15 ή τέσσερα με € 19. Αναλόγως, στο κηφισιώτικο «Pandeli» προσφέρουν τέσσερα πιάτα με € 22 και στο «La Pasteria» τρία με € 12. Πολλές ταβέρνες και μεζεδοπωλεία μπήκαν επίσης στο παιχνίδι, κάνοντας με τη σειρά τους ανάλογες προτάσεις^ τελευταία πληθαίνουν και οι προσφορές για… ντουέτα. Αυτό σημαίνει ότι ένα ζευγάρι μοιράζεται το ορεκτικό, τη σαλάτα, δύο κυρίως πιάτα και το γλυκό (ένα τέτοιο πολύ θελκτικό μενού θα πετύχετε π.χ. στα «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» της Κηφισιάς και του Χαλανδρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, με € 15 το άτομο ). Εκτός από τον έναν ή τους δύο, κερδίζουν και οι πολλοί, μια και τελευταία εμφανίστηκε και το «μενού της παρέας». Πρόκειται για μια ιδέα του ομίλου Καστελόριζο, που ξεκίνησε από το «Ρακί Μεζέ» κι επεκτάθηκε σε όλα τα εστιατόριά του («Όμικρον», «Ορίζοντες Λυκαβηττού», «Καστελόριζο», «K.Grill» ): όταν όλο το τραπέζι επιλέγει αυτό το ειδικό μενού, το τελικό κόστος είναι προκλητικά χαμηλό.
Μενού υπάρχουν. Σε σημεία με all day κίνηση βρίσκεις πολύ συμφέροντα μεσημεριανά set menus. Όταν ένα πιάτο που θα παραγγείλεις από κάποιο delivery μπορεί να σου βγει γύρω στα € 8-9, στο «Bar.b.q.» στη Νέα Σμύρνη παίρνεις 3 πιάτα με € 13,50 στο «Bierkeller» στη Νέα Κηφισιά μπίρα, σαλάτα και κυρίως πιάτο με € 7,90^ στα «TGI Friday's» σαλάτα, κυρίως πιάτο και μπίρα με € 10^ και στα «Amigos» σαλάτα, κυρίως πιάτο, επιδόρπιο και sangria με € 13. Οι Κυριακές έχουν brunch menus (βλ. «Avenue Bistro and Bar» στη Συγγρού, «Hip Cafe» στη Μητροπόλεως, «Pure Bliss» στη Ρόμβης κ.ά. ). Το «New Taste» στην οδό Φιλελλήνων εισάγει και τη λογική του after theatre menu, αρκετά διαδεδομένη στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Το «Sale & Pepe» στο Κολωνάκι αποφάσισε φέτος να προτείνει ένα διαφορετικό ιταλικό μενού ανά ημέρα της εβδομάδας, ενώ μενού γευσιγνωσίας αξοναρισμένα στο κρασί, σε συνεργασία με γνωστούς Έλληνες οινοπαραγωγούς, όπως αυτά που εμφανίζονται στον «Βασίλαινα» στον Πειραιά, στην «Τrapezaria» στου Μακρυγιάννη και στο «Semiramis Restaurant» στην Κηφισιά, έχουν ήδη αποκτήσει το κοινό τους. Πλέον βλέπουμε και μενού που έχουν ως μπόνους ζωντανή μουσική, όπως συμβαίνει με ιδιαίτερη επιτυχία στο «Τηλέμαχος Barbecue Club» στη Νέα Κηφισιά, όπου η κρεατοφαγία συνδυάζεται με jazz, soul και disco, ή στο «17» στο Κολωνάκι, όπου η ελληνική κουζίνα έχει για συνοδεία πιάνο και τραγούδι. Τέλος, ενίοτε συναντάμε και περιοδικά μενού με θεματικό χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα τα τοπικά μενού (4 πιάτα και κρασί με € 25 ) που «τρέχουν» μία εβδομάδα το μήνα στο «Αίγλη Εστιατόριο» στο Ζάππειο – μέχρι τις 12/2 έχει την τιμητική της η ηπειρώτικη κουζίνα.
Με εκείνα και με τα άλλα, και παρά τις όποιες προηγούμενες δυσκολίες, η λογική του μενού φαίνεται να επικρατεί σιγά σιγά. Διαθέτει όντως πλεονεκτήματα, με πρώτο και κύριο το ότι έχει σύστημα. Η κουζίνα, πατώντας στα βήματα μιας σταθερής χορογραφίας, έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί τα υλικά και τους χρόνους της και δίνει καλύτερη… performance. Στο σέρβις η ροή είναι πιο σταθερή. Και, κυρίως, ξέρεις ακριβώς τι θα πληρώσεις – δεν κινδυνεύεις να βρεθείς προ εκπλήξεως. Κοινώς, τα σετάκια πιάτων είναι μια πρακτική πους τους βολεύει όλους. Όσοι δεν το έχουν σκεφτεί ακόμη είναι καιρός να το τολμήσουν. Σκέφτεστε έναν καινούργιο τιμοκατάλογο ξενοδοχείου, εστιατορίου.Το εστιατόριο είναι ένας τόπος εστίασης. Τα πρώτα εστιατόρια εμφανίστηκαν τον 11ο αιώνα στην Κίνα, ενώ περίπου την ίδια περίοδο έκαναν την εμφάνισή τους και στον Ισλαμικό κόσμο. Στην Ευρώπη τα πρώτα εστιατόρια δημιουργήθηκαν τον 18ο αιώνα (πανδοχεία και ταβέρνες υπήρχαν από την αρχαιότητα, απευθύνονταν όμως κυρίως σε ταξιδιώτες και όχι στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής). Απλές μορφές εστίασης είναι το μαγειρείο και η ταβέρνα, οι οποίες με αντίθεση του εστιατόριο δεν δουλεύουν το σύστημα a la carte, δηλαδή την επιλογή τον γευμάτων από την κάρτα. Η ορολογία εστιατόριο χρησιμοποιείται και σε μορφές ταχείας εστίασης όπως τα Goody's και τα McDonald's.
Το παλαιότερο εστιατόριο σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες είναι το Σομπρίνο δελ Μποτίν στη Μαδρίτη.Η ελληνική παραδοσιακή ταβέρνα έχει μια ιστορία που κρατάει πάνω από 2.500 χρόνια. Ξεκινώντας από τα καπηλειά της αρχαίας Ελλάδας και περνώντας από τα «μαγέρικα» του Βυζαντίου, τις οθωμανικές «λοκάντες» και τα ρεμπέτικα στέκια των προσφύγων της Μικράς Ασίας, η ταβέρνα παρέμεινε αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής του Έλληνα έως τις ημέρες μας[1]. Στις ταβέρνες της Αθήνας άνθησε η καντάδα, ανδρώθηκε το ρεμπέτικο, τραγουδήθηκαν τα αντάρτικα. Στην ταβέρνα πρωτογλέντησαν οι ξεσπιτωμένοι Μικρασιάτες, βρήκαν καταφύγιο οι απόκληροι και οι περιθωριακοί, σφυρηλατήθηκε η αντιδικτατορική συνείδηση των νέων την περίοδο της χούντας, τραγουδήθηκαν τα τραγούδια του Θεοδωράκη, έμαθαν οι νέοι του 1980 να τραγουδούν τα ρεμπέτικα[2]. Αποτελεί αναμφισβήτητα μέρος της ελληνικής κουλτούρας και έχει αποτυπωθεί στις περισσότερες παλιές ελληνικές ταινίες του ασπρόμαυρου κινηματογράφου.
Στις μέρες μας, χώρος κρασοκατάνυξης και φαγητού, σημείο συνάντησης και συζητήσεων, η ταβέρνα αποτελεί την πιο απλή μορφή εστιατορίου και την πρώτη επιλογή όλων των ηλικιών και των ασθενέστερων και μεσαίων τάξεων στην Ελλάδα για φαγητό.Ο καφές είναι ένα παγκόσμια διαδεδομένο ρόφημα, το οποίο κατασκευάζεται από τα καβουρδισμένα και αλεσμένα σπέρματα της καφέας ή καφεόδεντρου. Ο καφές έχει αναζωογονητική δράση, η οποία οφείλεται στο βασικό του συστατικό, την καφεΐνη, ένα αλκαλοειδές συστατικό που υπάρχει στους σπόρους των καρπών του. Υπολογίζεται ότι η διαδικασία ετοιμασίας του ροφήματος επαναλαμβάνεται παγκοσμίως πάνω από 400 δισεκατομμύρια φορές το χρόνο.Η Ελληνική κουζίνα είναι κυρίως Μεσογειακή, έχει κάποια κοινά χαρακτηρίστηκα με τις παραδοσιακές κουζίνες της Ιταλίας, των Βαλκανίων, της Τουρκίας και του Λεβάντες (τμήμα της Μέσης Ανατολής).
Η σύγχρονη ελληνική μαγειρική έχει ευρεία χρήση λαχανικών, ελαιόλαδου, δημητριακών, ψαριών, κρασιού και κρέατος (λευκό & κόκκινο). Επίσης, άλλα σημαντικά προϊόντα είναι οι ελιές, το τυρί, οι μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, και το γιαούρτι. Τα κύρια χαρακτηριστικά των ελληνικών γλυκών είναι οι ξηροί καρποί και το μέλι ενώ συχνά χρησιμοποιούνται και διάφορα φρούτα κυρίως για τα λεγόμενα γλυκά του κουταλιού.
Ακόμα μια σημαντική παράμετρος της Ελληνικής κουζίνας είναι οι μεζέδες που είναι ένα συλλογικό όνομα για μια ποικιλία από μικρά γεύματα, που συνήθως σερβίρονται με κρασί, με ούζο ή με τσίπουρο σε μεζεδοπωλεία, ουζερί και τσιπουράδικα αλλά επίσης σερβίρονται και σε κάποιον επισκέπτη που μπορεί να έχει κάποιος στο σπίτι του.Η ελληνική γαστρονομία έχει παράδοση περίπου 4.000 χρόνων και αποτελεί μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας. Ιστορικά είναι ένας πρόδρομος της Δυτικής κουζίνας με μαγειρική εξάπλωση, μέσω της αρχαίας Ρώμης σε όλη την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν.
Ο Αρχέστρατος ήταν αρχαίος Έλληνας που το 320 π.Χ. έγραψε το πρώτο βιβλίο μαγειρικής στην ιστορία.
Η Αρχαία ελληνική κουζίνα χαρακτηριζόταν από λιτότητα και είχε ως βάση την «τριάδα της Μεσογείου»: Σιτάρι - ελαιόλαδο - κρασί, με βάση τα ψάρια και το κρέας που τρωγόταν πιο σπάνια. Αυτή η τάση στην ελληνική διατροφή συνεχίστηκε στα ρωμαϊκά και οθωμανικά χρόνια και άλλαξε σχετικά πρόσφατα, που με την τεχνολογική πρόοδο το κρέας έχει γίνει πιο εύκολα διαθέσιμο. Η αστικοποίηση μετά το 1960 έφερε τις ανάλογες αλλαγές όπως νέες συνταγές, νέους τρόπους παρουσίασης και περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα. Το κρασί και το ελαιόλαδο ήταν πάντα ένα κεντρικό μέρος της και η εξάπλωση των σταφυλιών και των ελαιόδεντρων στην περιοχή της Μεσογείου και ακόμη πιο μακριά συσχετίζεται στενά με τον Ελληνικό αποικισμό.
Η Βυζαντινή κουζίνα ήταν παρόμοια με την αρχαιοελληνική κουζίνα, με διαφορά όμως ότι περιλαμβάνει νέα συστατικά που δεν ήταν διαθέσιμα στο παρελθόν, όπως το χαβιάρι, το μοσχοκάρυδο, τον βασιλικό και τα λεμόνια, ενώ το ψάρι συνεχίζει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διατροφής. Η Βυζαντινή κουζίνα είχε επωφεληθεί από τη θέση της Κωνσταντινούπολης ως ένα παγκόσμιο κέντρο του εμπορίου των μπαχαρικών.Το πιο χαρακτηριστικό και αναπόσπαστο στοιχείο της ελληνικής κουζίνας είναι το ελαιόλαδο, που χρησιμοποιείται συχνά στα περισσότερα πιάτα. Παράγεται από τις ελιές και αποτελεί χαρακτηριστική γεύση της ελληνικής διατροφής. Η βασική παραγωγή σιτηρών στην Ελλάδα είναι το σιτάρι και το κριθάρι. Σημαντικά λαχανικά είναι οι ντομάτες, οι μελιτζάνες, οι πατάτες, τα φασόλια, οι μπάμιες, οι πιπεριές και τα κρεμμύδια. Το μέλι στην Ελλάδα είναι κυρίως από το νέκταρ των οπωροφόρων, εσπεριδοειδών και κωνοφόρων δέντρων. Επίσης υπάρχει και η Μαστίχα που είναι αρωματική φυσική ρητίνη που εξάγεται από το μαστιχόδεντρο που καλλιεργείται μόνο στο νησί της Χίου.
Ελληνική κουζίνα χρησιμοποιεί κάποια αρώματα πιο συχνά από ο,τι άλλες μεσογειακές κουζίνες, δηλαδή: ρίγανη, μέντα, σκόρδο, κρεμμύδι, άνηθο και φύλλα δάφνης. Άλλα κοινά βότανα και μπαχαρικά όπως ο βασιλικός, το θυμάρι και ο μάραθος. Σε πολλές ελληνικές συνταγές, χρησιμοποιούνται και γλυκό-μπαχαρικά σε συνδυασμό με κρέας, όπως η κανέλα και το γαρίφαλο. Το κλίμα και το έδαφος της χώρας έχει την τάση να ευνοεί την εκτροφή αιγών και προβάτων περισσότερο απ' ότι βοοειδών όπως οι αγελάδες και ως εκ τούτου πιάτα με ντόπιο βόειο κρέας είναι πιο σπάνια. Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι περισσότερο κοινά όπως είναι φυσικό στις παραθαλάσσιες περιοχές και στα νησιά.
Στην ελληνική κουζίνα χρησιμοποιείται μια μεγάλη ποικιλία από τυριά, όπως η φέτα, το κασέρι, το κεφαλοτύρι, η γραβιέρα, η φορμαέλα, το ανθότυρο, το μετσοβόνε, η μυζήθρα και το χαλούμι (κυρίως στην Κύπρο). Οι ταβέρνες και κάποια εστιατόρια είναι από τους βασικούς χώρους που σερβίρουν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα για τους ντόπιους και τους τουρίστες. Πρόσφατα, τα "fast food" έχουν γίνει επίσης δημοφιλής στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι το γρήγορο φαγητό κερδίζει τη δημοτικότητα και πολλές μεγάλες αλυσίδες "fast food" έχουν ανοίξει σε όλη την Ελλάδα, οι Έλληνες εξακολουθούν να βασίζονται κατά κύριο λόγο στην πλούσια και εκτεταμένη ελληνική διατροφή. Επιπλέον, μερικά παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, ειδικά το σουβλάκι και η πίτα με γύρο συχνά σερβίρονται σε στυλ γρήγορου φαγητού.Η ελληνική κουζίνα είναι πολύ ιδιαίτερη και διαφορετική, παρόλο που υπάρχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των γαστρονομικών παραδόσεων των διαφόρων περιοχών στο εσωτερικό της χώρας, υπάρχουν επίσης και πολλές διαφορές, γεγονός που καθιστά δύσκολο να παρουσιάσει έναν πλήρη κατάλογο των αντιπροσωπευτικών πιάτων. Για παράδειγμα, το χορτοφαγικό πιάτο Χανιώτικο μπουρέκι είναι ένα τυπικό πιάτο της δυτικής Κρήτης, στην περιοχή των Χανίων. Μια οικογένεια στα Χανιά μπορεί να καταναλώσει αυτό το πιάτο 1-2 φορές την εβδομάδα κατά τη θερινή περίοδο. Ωστόσο, δεν είναι δημοφιλείς σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.
Ο κατάλογος θα παρουσιάσει μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά ελληνικά πιάτα που μπορούν να βρεθούν σε όλη τη χώρα και τα πιο δημοφιλή από τους τοπικούς φορείς:

Tablet computer

A tablet computer is a mobile computer with a touchscreen display, circuitry and battery in a single unit. Tablets come equipped with sensors, including cameras, a microphone and an accelerometer, and the touchscreen display uses finger or stylus gestures substituting for the use of computer mouse and keyboard. They usually feature on-screen, pop-up virtual keyboards for typing. Tablets may include physical buttons for basic features such as speaker volume and power, and ports for network communications and battery charging. Tablets are typically larger than smartphones or personal digital assistants at 7 inches (18 cm) or larger, measured diagonally.
Tablets can be classified into several categories according to the presence and physical appearance of keyboards. Slates and booklets do not have a physical keyboard and typically feature text input performed through the use of a virtual keyboard projected on a touchscreen-enabled display. Hybrids and convertibles do have physical keyboards, although these devices typically also make virtual keyboards available. Conceptualized in the mid-20th century and prototyped and developed in the last two decades of that century, tablet devices became popular in 2010. In March 2012, PC Magazine reported that 31% of U.S. Internet users owned a tablet, used mainly for viewing published content such as video and news. The top-selling line of devices was Apple's iPad with 100 million sold between its release in April 2010 and mid-October 2012, but iPad market share in 2013 (number of units) was down to 36% with Android tablets selling to 62%. Android tablet sales volume was 121 million devices, plus 52 million, in 2013 and 2012 respectively. Individual brands of Android operating system devices or compatibles follow iPad with Amazon's Kindle Fire with 7 million, and Barnes & Noble's Nook with 5 million. As of February 2014, 83% of mobile app developers were targeting tablets, however 93% of developers were targeting smartphones.
The tablet computer and its associated operating system began with the development of pen computing.[13] Electrical devices with data input and output on a flat information display existed as early as 1888 with the telautograph,[14] which used a sheet of paper as display and a pen attached to electromechanical actuators. Throughout the 20th century devices with these characteristics have been imagined and created whether as blueprints, prototypes, or commercial products. In addition to many academic and research systems, several companies released commercial products in the 1980s, with various input/output types tried out:
Apple is often credited for defining a new class of consumer device with the iPad, which shaped the commercial market for tablets in the following years, and was the most successful tablet at the time of its release. iPads and competing devices have been tested by the US military. Its debut in 2010 pushed tablets into the mainstream. Samsung's Galaxy Tab and others followed, continuing the trends towards the features listed above.
In 2013, Samsung announced a tablet running Android and Windows 8 operating systems concurrently; switching from one operating system to the other and vice versa does not require restarting the device, and data can be synchronized between the two operating systems. The device, named ATIV Q, was scheduled for release in late 2013 but its release has been indefinitely delayed. Meanwhile, Asus released its Transformer Book Trio, a tablet that is also capable of running the operating systems Windows 8 and Android.
In 2014, the era of customized tablets began. Many of these tablets are specific to a particular industry. The tablets come preloaded with software created or adapted for the specific industry they are meant for. Often, these include custom client branding. Around 23% of B2B companies were said to have deployed tablets for sales-related activities, according to a survey report by Corporate Visions.

Android

Android is a mobile operating system (OS) based on the Linux kernel and currently developed by Google. With a user interface based on direct manipulation, Android is designed primarily for touchscreen mobile devices such as smartphones and tablet computers, with specialized user interfaces for televisions (Android TV), cars (Android Auto), and wrist watches (Android Wear). The OS uses touch inputs that loosely correspond to real-world actions, like swiping, tapping, pinching, and reverse pinching to manipulate on-screen objects, and a virtual keyboard. Despite being primarily designed for touchscreen input, it also has been used in game consoles, digital cameras, regular PCs (e.g. the HP Slate 21) and other electronics.
As of July 2013 the Google Play store has had over one million Android applications ("apps") published, and over 50 billion applications downloaded. A developer survey conducted in April–May 2013 found that 71% of mobile developers develop for Android. At Google I/O 2014, the company revealed that there were over one billion active monthly Android users, up from 538 million in June 2013. As of 2015, Android has the largest installed base of all general-purpose operating systems.
Android's source code is released by Google under open source licenses, although most Android devices ultimately ship with a combination of open source and proprietary software, including proprietary software developed and licensed by Google. Initially developed by Android, Inc., which Google backed financially and later bought in 2005, Android was unveiled in 2007 along with the founding of the Open Handset Alliance—​a consortium of hardware, software, and telecommunication companies devoted to advancing open standards for mobile devices.
Android is popular with technology companies which require a ready-made, low-cost and customizable operating system for high-tech devices.[16] Android's open nature has encouraged a large community of developers and enthusiasts to use the open-source code as a foundation for community-driven projects, which add new features for advanced users or bring Android to devices which were officially released running other operating systems. The operating system's success has made it a target for patent litigation as part of the so-called "smartphone wars" between technology companies.

 • Ντάκος, μια κρητική σαλάτα που αποτελείται από αποξηραμένο ή κρίθινο παξιμάδι, που ολοκληρώνεται με ψιλοκομμένες ντομάτες και θρυμματισμένη φέτα ή μυζήθρα.
 • Ντολμαδάκια, αμπελόφυλλα γεμιστά με ρύζι και λαχανικά που συχνά περιλαμβάνει κρέας.
 • Χωριάτικη σαλάτα, είναι ουσιαστικά μια σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, φέτα, ελιές και ελαιόλαδο.
 • Χόρτα, άγρια ​​ή καλλιεργούμενα χόρτα, στον ατμό ή καθαρισμένα με ελαιόλαδο.
 • Καλαμαράκια, συνήθως τηγανιτά αλλά και κοκκινιστά.
 • Κατσούνι, αγγούρι από το νησί της Σαντορίνης.
 • Κολοκυθάκια
 • Κολοκυθολούλουδα, γεμιστά με ρύζι ή τυρί και μυρωδικά.
 • Λάχανοσαλάτα, πολύ λεπτοαλεσμένα λάχανο με αλάτι, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού ή ξιδιού.
 • Μαρίδες τηγανητές, συνήθως σερβίρονται με φέτες λεμονιού.
 • Μελιτζάνες, Αξιοσημείωτη είναι η λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης.
 • Μελιτζανοσαλάτα
 • Παντζάροσαλάτα, με ελαιόλαδο και ξίδι.
 • Πατατοσαλάτα, με ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαγιονέζα και χυμό λεμονιού ή ξυδιού.
 • Σαγανάκι, τηγανητό κίτρινο τυρί (συνήθως γραβιέρα).
 • Σκορδαλιά, παχύ σκόρδο και πουρέ πατάτας, συνήθως συνοδεύετε με τηγανιτά ψάρια.
 • Σπανακόπιτα, με σπανάκι, τυρί φέτα, κρεμμύδια, αυγό και καρυκεύματα τυλιγμένα σε φύλλο κρούστας σε μορφή πίτας.
 • Ταραμοσαλάτα
 • Τζατζίκι, γιαούρτι με αγγούρι και σκόρδο πουρέ, που χρησιμοποιείται ως μια βουτιά. Σερβίρεται και ζεστό με πίτα.
 • Τυρόπιτα, λευκό τυρί κρέμα (συνήθως μυζήθρα) τυλιγμένο σε πίτα με φύλλο κρούστας.
 • Φασολάδα
 • Σούπες
 • Φακές, σούπα με φακές, συνήθως σερβίρεται με ξύδι και το ελαιόλαδο.
 • Φασολάδα, ορίζεται σε πολλά βιβλία μαγειρικής, σαν το παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, μερικές φορές ακόμη ονομάζεται και "το εθνικό φαγητό των Ελλήνων".
 • Κοτόσουπα
 • Κρεμμυδόσουπα, σερβίρεται με τριμμένο τυρί.
 • Μαγειρίτσα, η παραδοσιακή σούπα του Πάσχα που γίνεται με εντόσθια αρνιού, πυκνώνει με αυγολέμονο.
 • Πάτσας (Πατσά)
 • Ψαρόσουπα, μπορεί να γίνει με μια ποικιλία ψαριών, καθώς και διάφορα είδη λαχανικών, διάφορες ποικιλίες περιλαμβάνουν την κλασική κακαβιά με ελαιόλαδο.
 • Σούπα τραχανά
 • Ένα πιάτο γεμιστά
 • Χορτοφαγικά πιάτα
 • Αγκινάρες, με ελαιόλαδο.
 • Αρακάς
 • Μπάμιες, με σάλτσα ντομάτας.
 • Μπριάμ, συνήθως περιλαμβάνει μελιτζάνες, ντομάτες, κολοκυθάκια, κρεμμύδια, και άφθονα αρωματικά βότανα και καρυκεύματα.
 • Ντοματοκεφτέδες, με δυόσμο, τηγανισμένοι σε ελαιόλαδο και συνήθως σερβίρονται με φάβα. Είναι κυρίως ένα κυκλαδίτικο πιάτο.
 • Φασολάκια, φρέσκα πράσινα φασόλια βρασμένο με πατάτες, κολοκυθάκια και σάλτσα ντομάτας.
 • Γεμιστά, ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια και άλλα λαχανικά κούφια με γέμιση ρύζι ή κιμά.
 • Γαρίδες πλακί
 • Χόρτα (έχει ήδη αναφερθεί στην ενότητα ορεκτικά), αρκετά συχνά καταναλώνονται ως ένα ελαφρύ κύριο γεύμα, με βραστές πατάτες και ψωμί.
 • Λαχανοντολμάδες, γεμιστοί με ρύζι και μερικές φορές κρέας, καρυκευμένοι με διάφορα βότανα.
 • Λαχανόρυζο
 • Πρασόρυζο
 • Σπανακόρυζο, σπανάκι και ρύζι, μαγειρεύεται στιφάδο με λεμόνι και ελαιόλαδο.
 • Παστίτσιο
 • Μία μερίδα σπετζοφάι
 • Χταπόδια που λιάζονται πριν το ψήσιμο
 • Κρέας & θαλασσινά πιάτα
 • Παστίτσιο, ένα παράδειγμα της μαγειρικής επιρροής από την Ιταλία (βενετσιάνικη κουζίνα).
 • Απάκι, άπαχο χοιρινό μαριναρισμένο σε ξύδι, τότε καπνιστό με αρωματικά βότανα.
 • Αστακομακαρονάδα
 • Αθερίνα
 • Χταπόδι στη σχάρα, ψητό χταπόδι σε ξίδι, λάδι και ρίγανη.
 • Φαγκρί στη σχάρα
 • Γαύρος τηγανιτός.
 • Γιουβέτσι, αρνί ή μοσχάρι ψημένο σε πήλινο δοχείο με κριθαράκι και ντομάτες.
 • Γόπες τηγανίτες
 • Γύρος, χοιρινό κρέας που ψήνεται σε κάθετη σούβλα και σερβίρεται συχνά με πίτα.
 • Χυλοπίτες με κοτόπουλο
 • Καλαμαράκια πιο συχνά τηγανητά.
 • Κλέφτικο, είναι αρνί ψημένο, πρώτα μαριναρισμένο σε σκόρδο και το χυμό λεμονιού.
 • Κεφτεδάκια
 • Λουκάνικο
 • Μακαρονάδα, συνήθως με κιμά.
 • Μουσακάς
 • Μπαρμπούνια
 • Μύδια
 • Αρνάκι φούρνου με πατάτες, Ένα από τα πιο κοινά πιάτα της "Κυριακής". Υπάρχουν πολλές παραλλαγές με πρόσθετα συστατικά.
 • Παιδάκια, ψητά παϊδάκια με λεμόνι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
 • Χοιρινό με σέλινο
 • Σουπιές στο μελάνι τους
 • Σουτζουκάκια Σμυρνέικα, (Σμυρνέικοι κεφτέδες).
 • Σουβλάκι
 • Σπετσοφάι ένα στιφάδο από χωριάτικο λουκάνικο, πράσινες πιπεριές, κρεμμύδια και κρασί. Προέρχεται από το Πήλιο.
 • Στιφάδο, κουνέλι στιφάδο ή λαγός.
 • Ξιφίας
 • Γιουβαρλάκια, κεφτεδάκια σούπα με σάλτσα αυγολέμονου.
 • Μελομακάρονα
  Επιδόρπια και γλυκά
  Γιαούρτι με μέλι
  Παστέλι
  Φοινικιά, μπισκότο ολοκληρώνεται με τεμαχισμένα καρύδια.
  Μπακλαβάς
  Δίπλες
  Γαλακτομπούρεκο, κρέμα που ψήνεται μεταξύ των στρωμάτων της φύλλο, και στη συνέχεια, εμποτισμένο με άρωμα λεμόνι σιρόπι μελιού.
  Καρυδόπιτα, ένα κέικ από θρυμματισμένα καρύδια, εμποτισμένο ή όχι σε σιρόπι.
  Κουλουράκια
  Κουραμπιέδες
  Λουκουμάδες, είναι ουσιαστικά τηγανητές μπάλες από ζυμάρι βουτηγμένες σε μέλι και πασπαλίζονται με κανέλα.
  Λουκούμι είναι ένα σοκολατάκι που κατασκευάζεται από άμυλο και ζάχαρη. Μια παραλλαγή από τις Σέρρες ονομάζεται "Ακανές".
  Μελομακάρονα
  Μηλόπιτα
  Μουστοκούλουρα, μπισκότα από αλεύρι ζυμωμένα με φρέσκο ​​χυμό σταφυλιών (μούστος) αντί για νερό.
  Ρυζόγαλο
  Γλυκά του κουταλιού από διάφορα φρούτα, ώριμα ή άγουρα αλλά και καρύδια.
  Τσουρέκι, ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί των Χριστουγέννων και του Πάσχα.
  Βασιλόπιτα, παραδοσιακό γλυκό που παρασκευάζεται τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς και κόβεται λίγο αφότου αλλάξει ο χρόνος.
  Γιαούρτι με μέλι και καρύδια.
  Γύρος ονομάζεται το έδεσμα που αποτελείται από κομμάτια χοιρινού κρέατος από διάφορα μέρη του ζώου. Το νοστιμότερο γύρο τον κάνει κρέας από το λαιμό του χοίρου. Ονομάζεται από την ελληνική γύρα ή αλλιώς περιστροφή που κάνει το κρέας στην κατακόρυφη μεταλλική σούβλα που περνιέται για να ψηθεί γύρω από τον άξονά της, με τη φωτιά στη μια πλευρά. Ο γύρος φτιάχνεται και με κιμά - όπως το γνωστό κεμπάπ - αλλά και με κρέας κοτόπουλου. Προσφέρεται τυλιγμένος σε πίτα (άζυμο ψωμί), αλλά και ως μερίδα. Σερβίρεται με διάφορες σαλάτες - χαρακτηριστικότερη το τζατζίκι - ντομάτα, κρεμμύδι και τηγανητές πατάτες.

  abstrakt web and design . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .